Sibèria
gen. 26.

La petita Sibèria europea

 

ITA FÀBREGAS

Els seus veïns del Conflent i la Cerdanya sempre l’han considerat la regió freda per excel·lència. Potser per això també es coneguda com  ”la petita Sibèria europea”. La seva història i geografia han condicionat el caràcter del seu poble fortament arrelat a la identitat catalana i pirenaica, segons explica el cap d’estació de Les Angles Antonio Martin. Però, d’on ve el seu nom? Situada al sudest del país, a l’extrem sud del Capcir, el nom es deu a la posició d’aquesta localització: el topònim ve del llatí angulus, que significa “lloc remot”. De fet resulta que és l’altiplà més alt d’Europa, i forma part dels Pirineus Orientals i la regió del Rosselló. La seva orientació nord/sud fa que tingui un clima diferent de les valls veïnes, ideal per a la pràctica de tot tipus d’esports d’hivern.

Les Angles és una estació d’esquí de gestió pública des del 1960. Avui els seus habitants viuen del turisme fins el punt que durant l’hivern passen de 500 a 15.000 habitants. Que els remuntadors arribin fins el casc antic del poble és un atractiu innegable i un fet diferencial que s’ha convertit en la millor publicitat possible. No és estrany que es presenti com un poble-estació, com una Village Station que compta amb 55 kilòmetres de pistes per a tots nivells. Amb una altitud de 2.400 metres al pic més alt, Les Angles és un dels dominis més apreciats pels esquiadors exigents, amants de les baixades agrestes enmig de boscos de pins negres i multitud d’espais verges.

A Les Angles són diferents fins i tot amb la mascota de l’estació, el Desman, una mena de rosegador d’aigua o rata trompetera, un insectívor semiaquàtic que habita les proximitats de rierols i torrents, d’hàbits principalment nocturns i morro en forma de trompeta molt característica. Tot plegat un escenari hivernal perfecte que recorda als espais més inhòspits de la profunda Sibèria de llunyà l’orient rus.

By xaviersf | Posted in ¿Quién somos? | Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>